Millainen on hyvä tapahtumavideo?

HUOM! Tämä blogikirjoitus ja -video on tuotettu aikana, jolloin tottelimme nimeä LK Media.

Jos tapahtumastanne ei taltioida videota, niin voin suoraan sanoa, että jätätte hyödyntämättä lähes tehokkaimman työkalun, joka teille on tarjolla.

Tapahtumavideo toimii samaan aikaan kiitoksena kävijöille sekä markkinointityökaluna. Se muistuttaa nykyisiä asiakkaita hyvästä fiiliksestä, jonka te tarjositte heille tapahtumallanne. Samaan aikaan kertoen uusille katsojille, miksi tapahtumaanne tulisi osallistua seuraavalla kerralla, kun se järjestetään.

Video luo vahvemman tunnetilan kuin kuva tai teksti. Videolla voidaan myös vaikuttaa siihen, millainen brändi tapahtumalle halutaan luoda.

Minkä pituinen on hyvä tapahtumavideo?

Kun mietitte tapahtumavideon tekoa, kannattaa ottaa huomioon tapahtumanne luonne. Videolla ei tarvitse näkyä kaikki mitä tapahtuma pitää sisällään, vaan sen tärkein tehtävä on herättää katsojan mielenkiinto. Usein jos tapahtumasta halutaan antaa laajempi kuva, onkin fiksumpaa luoda useampi lyhyt video, kuin yksi pitkä.

Paljon toimintaa sisällään pitäviltä festareilta voi saada useamman minuutinkin tapahtumavideon, joka pitää katsojan mielenkiinnon yllä. Yritysmessut taas eivät tällaista videota todennäköisesti tarvitse. Useimmissa tapahtumissa erittäin lyhyt, alle minuutin video, tuottaa parhaan tuloksen.

Tapahtumavideon tulee alkaa vahvasti. Varmista, että ensimmäiset kolme sekuntia videon alussa vangitsevat katsojan huomion välittömästi. Tätä tulisi miettiä jo kuvausvaiheessa. Pitäkää mielessä esimerkiksi Facebookin automaattinen videon toisto, joka on monilla käytössä. Automaattinen toisto lähtee pyörittämään videota ilman ääniä, ellei käyttäjä ole itse tätä asetuksistaan vaihtanut. Tämä tarkoittaa, että videon alku voi vangita myös sellaisen katsojan huomion, joka muuten ei videota klikkaisi.

Halutessanne markkinoida videota sen kesto on myös tärkeää. Lyhyt, alle minuutin video on täydellinen YouTube-markkinoinnissa. Sen voi istuttaa videoiden alkuun tarkasti kartoitetulle kohdeyleisölle ilman, että se alkaa häiritsemään ihmisiä, jotka odottavat pääsyä videon katsomiseen. Instagramin puolella videon pituus on rajoitettu alle minuuttiin. Facebookissa ei ole vastaavaa rajoitusta, mutta lyhyemmät tapahtumavideot toimivat sielläkin tehokkaammin kuin pitkät.

Musiikki luo tunnelman

Musiikki on yksi tärkeimmistä asioista tapahtumavideossa. Musiikki luo tunnelman, se rytmittää videon ja auttaa pitämään katsojan mielenkiinnon. Sanoisin, että musiikki on pohja, jonka päälle kaikki muu rakennetaan. Ilman vahvaa perustusta, ei video kanna itseään.

Musiikin tulee sopia tapahtumaanne ja tukea brändiä, jota haluatte kasvattaa. Musiikin olisi hyvä pitää sisällään myös vaihtelua. Nousuja ja laskuja joita hyödynnetään tunnelman luonnissa ja videon rytmittämisessä.

Varatkaa musiikin etsimiseen siis aikaa, ja olkaa myös valmiita investoimaan lisensseihin rahallisesti. Tämä on aina sen aiheuttaman vaivan arvoista.

Ihmiset antavat tapahtumavideolle luonnetta

Mitä enemmän tapahtumavideolla näkyy iloisia ihmisiä, sitä parempi. Kun katsoja näkee hymyileviä kasvoja, tulee hän itsekin hyvälle tuulelle. Tämä myös antaa tapahtumallenne luonnetta. Hymyilevät ihmiset kertovat katsojalle, että tapahtumanne on käymisen arvoinen. Tällä tavoin saat myös asiakkaat myymään tapahtumaa puolestanne.

Tässä pitää kuitenkin ottaa huomioon uudet GDPR säädökset. Näissä asioissa tukea saatte tapahtumavideon tuottajalta.

Tapahtumavideo on sijoitus tulevaan

Kun tapahtumalle luodaan video, kannattaa se toteuttaa sillä ajatuksella, että sitä voi myös käyttää tulevien tapahtumien markkinointiin. Tällöin yhdellä investoinnilla saa pitkäkestoisen hyödyn.

Videota voi jakaa ympäri vuoden. Sitä voi joissain tilanteissa jakaa myös yhteistyökumppaneille ja asiakkaille. Osa yrityksistä on ottanut tapahtumavideon myös osaksi myyntisalkkuaan.

Videota kannattaa totta kai päivittää ajan kuluessa samalla kun tapahtumanne kasvaa, mutta se antaa silti aina arvoa pitkälle aikavälille.

Alla tuottamamme tapahtumavideo Tampereella järjestetystä Fastfood & Café & Ravintola 2018 -tapahtumasta.

Tulisiko tapahtumavideo toteuttaa itse vai ulkoistaa?

Kokemuksesta mä tiedän, että siinä on niin monta rautaa samanaikaisesti tulessa, kun järjestää tapahtumaa. Ajatuskin siitä, että joku organisaattoreista joutuisi kantamaan kameravarusteita tapahtuman ajan ja sen jälkeen vielä editoimaan materiaaleista hyvä tapahtumavideo, saattaa tuntua täysin ylitsepääsemättömältä – ja joissain tapauksissa se onkin sitä. Tämä ei saisi kuitenkaan olla syy jättää tapahtumavideon teho hyödyntämättä. Tällaisissa tilanteissa tapahtumavideon tuottaminen kannattaa vain ulkoistaa.

Onko videoiden teko ollut mielessäsi? Käy katsomassa Palvelut -sivultamme tietoa erilaisista toteutuksista! 

Me Valotella ollaan toteutettu usealle yritykselle tapahtumavideoita, niitä on aina hauska kuvata ja toteuttaa. Jos teillä on tapahtuma, josta haluaisitte tapahtumavideon, mutta teidän omat resurssit eivät siihen riitä, niin pistäkää meille viestiä. Tehdään yhteistyötä!

Meihin saat yhteyden alla olevalla yhteydenottokaavakkeella, puhelimitse ja sähköpostitse.

Jesse Hongisto
Videokuvaaja

Miten
voisimme
olla
avuksi?